Friday, September 30, 2011

Kata-kata hari Jumaat :)

..."Being a real man doesn't mean you sleep with 100 girls. It means you fight for one girl even when 99 others are chasing you."...

Kawe jumpa kata2 ni kat internet dan rasa2 mcm ada betulnya... renung2 kan kay :)

Thursday, September 29, 2011

Kata-kata malam ini :)

"Just because someone doesn't love you the way you want them to, doesn't mean they don't love you with all they have..."

Aku jumpa kata-kata ni kat internet...ada kebenaran dalam kata-kata ini...kadang-kadang kita rasa orang tu tak sayang kita atau tak meet expectation kita...tapi tak bererti dia tak sayang kita sepenuh hati...mungkin dia tak tahu nak tunjuk atau tak mampu untuk tunjukkan kasih sayang tu...kasih sayang ni bukan boleh diukur dengan wang ringgit atau harta benda...kasih sayang hanya boleh di rasa...salah satu contoh, sometime ibu bapa kita tak mampu nak berikan apa yang kita minta atau mahukan tapi tak bermaksud dia tak sayangkan kita. ukuran kasih sayang ni bukan ada dalam buku teks :) ia sesuatu yang subjektif...oleh sebab itu jangan lihat sesuatu itu dari satu sudut sahaja...

selamat malam semua. Assalamualaikum :)





Bukan rezeki aku lagi...

aku baru je dapat berita dari member aku yang bekerja kat company yang aku interview last 2 weeks...dia kata kemungkinan aku tak berjaya dalam interview tu...agak frust pun ada sebab aku betul2 mengharap aku dapat...tapi nak buat mcm mana...Tuhan belum izin kan aku untuk kerja kat situ...semuanya sudah tertulis...aku dah buat yang terbaik (pada hemat aku la)

Aku percaya ada hikmah disebaliknya yang aku belum tahu...aku kena hilangkan rasa kecewa aku ni...takut membawa kepada rasa tak dapat terima takdir Allah s.w.t...nauzubillah

Aku baru merancang dengan member aku untuk buat business jual buku online...aku tengah berbincang mengenai susun atur web dan the best price yang kita boleh dapat dari pembekal..ini supaya aku dapat jual dengan harga yang berpatutan dan sekaligus menggalakkan budaya membaca di kalangan rakyat malaysia :)

semoga kawan2 aku kat blog ini boleh sokong business yang aku bakal jalankan ini :)

Wednesday, September 28, 2011

azam baru :)

Rasanya ni kali ke berapa punya azam pun tak tahu la hehehe...aku berazam untuk tulis sekerap yang mungkin kat blog yang dah lama aku tinggalkan ni...
semoga azam aku ni akan berterusan...boleh gak duit nuffnang ni tampung serba sedikit perbelanjaan aku hehhe..
buat masa sekrang ni aku memang tak de idea nak tulis apa...untuk status terkini aku tengah tunggu result interview yang memang aku harap sangat aku dapat...harap korang yang baca blog aku yang tak seberapa ni dapat doakan aku berjaya :)
aku sekarang bekerja di sebuah organisasi swasta...aku apply kat tempat lain ni pun bukan apa...cuma nak meningkatkan taraf hidup :)

for now itu je update aku...nanti aku tulis lagi. InsyaAllah...selamat malam semua. Assalamualaikum.