Monday, February 7, 2011

Online dari McD Sri Gombak :)

Salam semua...
Actually malam ni aku tak plan pun nak online..rasa macam nak rebahkan badan dah tadi lepas solat..tiba-tiba ada satu sms menerjah masuk ke kotak pesanan hp aku..aku budget awek la..sekali bos aku daaaa..rupanya ada tugasan yang belum aku selesaikan..

Kalau diikutkan perkiraan matematik..hari ni aku cuti, so secara majoritinya anggota badan aku semua sudah bersetuju untuk tidak melibatkan pergerakkan untuk urusan kerja hehehe tapi amanah tetap amanah..aku lak lupa nak buat so aku gagahkan diri gak untuk makan fillet-o-fish punya set sambil buat kerja kat McD Sri Gombak..

23/02/2011 ni adalah tarikh rasmi aku tamat perkhidmatan kat syarikat yang aku kerja sekarang. Aku sudah pun mendapat pekerjaan di syarikat lain. Cabaran di tempat baru masih menjadi rahsia Yang Maha Esa, aku harap aku gagah untuk menempuhnya.

Banyak pengalaman yang aku timba di syarikat sekarang, akan aku jadikan panduan untuk menempuh masa yang akan datang sehingga ajal menzahirkan diri. Aku doakan syarikat yang bakal aku tinggalkan ini akan terus maju dan berdaya saing. Aku sangat positif yang syarikat ini akan mengecapi kegemilangan dan terus berjaya...

Kepada geng2 yang duk area sri gombak..kalau nak lepak kat McD sambil2 blogwalking..ajak aku sekali..internet kat sini not bad...cuma masalah parking je hehehe

kay la..aku pun tak leh lama..esok aku kerja..kang tak pasal2 terlajak tidur :)

Selamat Malam Semua!



Friday, February 4, 2011

Kawe ado lagi :)

Dah beberapa bulan aku tak update blog aku ni..dah bersawang dah :) ada beberapa sebab yang agak kukuh mengapa aku tak update blog aku ni. pertamanya, pekerjaan aku sekarang menyukarkan aku untuk mencari masa yang sesuai untuk aku bersama dengan blog aku. sedih gak..tapi tak lama lagi aku akan bertukar tempat kerja dan insyaAllah kerja yang baru ni akan memberi ruang untuk aku selalu update blog ni walau tak terlalu kerap.

Sebab pertama aku bertukar kerja sebenarnya bukanlah faktor 'masa' semata-mata. InsyaAllah dalam tahun ini aku akan berkahwin dan aku memerlukan kerja yang boleh membantu aku dari segi kewangan dan masa. Dan dengan izin Yang Maha Esa, peluang itu datang seakan tepat pada masanya dan ini memberi ruang untuk aku untuk tambah pendapatan dan memberi masa untuk aku bersama yang tersayang :)

Walaubagaimanapun aku tak lari dari rasa sedikit 'bersalah' terhadap ex-majikan aku..dia baik dan seorang yang berusaha gigih untuk menaikkan syarikatnya. syarikat itu masih baru (3 tahun) tetapi cukup berdaya saing. aku nampak syarikat ini akan berjaya satu hari nanti cuma persoalanya ialah masa. bagi pihak aku pula, masa tak menyebelahi aku dan aku membuat keputusan untuk memberi notis berhenti setelah berbincang dan mendapatkan beberapa pendapat dari sumber rujukan aku. aku belum tahu untung nasib aku di tempat baru, tetapi keputusan harus dibuat. Aku redha dengan apa jua yang bakal aku tempuhi.

Doakan aku dapat tempuhi semua ini dengan jayanya. Terima kasih sahabat :)