Thursday, October 14, 2010

Sungai Pisang

Salam semua..idea masih belum mahu datang ke dalam kotak fikiran aku untuk aku menulis kat ruangan ni...lagi pun buat masa skrg ni fikiran aku tgh serabut tentang sesuatu...sesuatu yang tak dapat aku bagi tahu kat umum...untuk tidak membiarkan blog aku terus sunyi dari sebarang entri aku gagah kan jugak jari ni menaip walau tanpa tahu bagai mana kesudahannya entri ni..aku ingat nak upload lagi pic masa aku kat jerangkang baru2 ni tapi aku tak tahu kenapa kali ni mcm tak leh nak upload..agak tertekan dengan keadaan tu aku decide untuk tulis je apa2 yang bermain kat benak fikiran aku ni...kegagalan untuk upload pic ni takkan menghalang aku dari terus tulis entri kali ni! aku sudah tekad..

Sungai pisang...itulah lokasi di mana akan berlangsungnya aktiviti outdoor aku seterusnya..dengar kata mcm best buat canyoning kat sana (menurut bro min aka otai aktiviti mengunakan tali)..dia cakap, air terjun kat sana lebih tinggi dari jerangkang tetapi arusnya agak lebih perlahan jika dibandingkan dengan jerangkang..bila saja perkataan 'tinggi' tu menerjah gegendang telinga aku ni secara tak langsung aura kegayatan aku pun mula menular ke dlm setiap pembuluh darah aku ni...masa buat aktiviti canyoning kat jerangkang pun aku rasakan sudah tinggi apatah lagi sungai pisang..tapi kalau tak cuba tak tahu kan?

Bak kata orang tua2.."kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai.." kalau takut cedera ke..takut tinggi ke..baik awal2 lagi jgn join aktiviti outdoor ni kan..ermmm berbekalkan kata2 tu aku decide untuk buat je la kat sungai pisang tu...kalau jadi apa2 tu kira risiko yang perlu aku tanggung la kan..kalau dah sampai ajal, kat atas katil pun malaikat maut cabut nyawa kita..tul tak? oleh tu jangan tinggal solat hehehe(pesanan penaja yang tak de kena mengena ngan topik dibicarakan)...bila aku dapat details pasal trip sungai pisang ni akan aku letak kat blog ni..sapa2 nak join leh la email aku :) kalau nak join la..best ooooo canyoning...bagi sapa yang tak pernah cuba aku betul2 suggest untuk try sekali...InsyaAllah takkan menyesal. Sambil2 mandi air terjun...sekali sekala lari dari kesibukan kota ni best...dengar bunyi air terjun pergghhh mmg layan :) amik masa untuk muhasabah diri dan menikmati alam semula jadi ciptaan Maha Esa.



10 comments:

  1. Fello Ariza : tempat yang spesifik aku tak berapa sure tapi diorg ni cakap kat area gombak..nanti aku google :)

    ReplyDelete
  2. sungai pisang? xpnah dngar pon..
    rajin btol bro travel eh.. keja apa sebenarnya nie?

    ReplyDelete
  3. penah gi sungai pisang~ camping..

    tp x igt da...hahahhaa

    ReplyDelete
  4. Solihin Zubir : kawe kerja sendiri je..buat printing t-shirt :) aktiviti ni diaorg buat hujung minggu coz ramai yg ikut pun dah bekerja kat sekitar kl ni :)

    ReplyDelete
  5. miss Senget : best tak kat sana?saya belum pernah pergi lagi..baru nak pergi kali ni..

    ReplyDelete
  6. sharifuddin N shakina : kawe pun first time gak dengar hehehe

    ReplyDelete
  7. sg pisang...apesal dipanggil sg pisang? ade byk pisang ke kat situ..hehe.

    ReplyDelete
  8. more on sg pisang:

    http://cordura.multiply.com/photos/album/17/Sg_Pisang_Trip_Cover#

    ReplyDelete