Monday, October 4, 2010

Ayam Penyet :)

Salam semua, hopefully korang semua baik2 aje..Actually masa aku menulis ni aku dalam keadaan kekenyangan hehe..baru je lepas melantak 2 pinggan nasi..nasib baik pinggan tu tak leh nak makan..kalau tak ngan pinggan2 kot habis..dah jadi satu kerja lak kena beli pinggan tiap2 minggu hehhe

Hari ahad lepas aku kuar ngan sesorang, miss x..nama dia yang sebenar terpaksa aku rahsiakan atas sebab2 keselamatan tuan empunya diri kerana dipercayai agen-agen Mossad sedang mengitip gerak geri dia hehhe..so kita orang kuar la gi jalan2 kat sebuah pasaraya baru yang terletak di Kuala Lumpur. Saje je kuar coz boring duk kat umah..

Sedang kitaorang berjalan2 miss x bagitahu kat aku yang perutnya memberi satu isyarat yang telah pun di salurkan ke otak yang mengeluarkan satu message iaitu lapar hehe..dalam masa yang sama lidahnya merembeskan satu jenis cecair apabila terlihat sebuah restoran yang diberi nama 'Ayam Penyet'..

pic sebelum makan [cuba korang perhatikan makanan kat pinggan ni]

Aku pun dalam masa yang sama terasa lapar gak so kitaorg pun gi la makan kat situ..aku belum pernah makan lagi ayam penyet ni..nak tahu gak best ke tak..disebabkan jemaah pun tak byk..kitaorg dua org je..aku imam dia lak makmum so order pun tak byk la..takut lak tak habis,nanti jatuh pada membazir lak..tul tak? kalau korang tengok pic kat atas tu muka aku yang sedang diselubungi nafsu lapar dan dahaga :)

Tak sangka lak makanan kat ayam penyet ni jatuh dalam kategori best! Aku pun apa lagi...makan dengan penuh selera la..miss x pun sama gak.Sampaikan aku tak sedar bila masa makanan aku habis..tahu-tahu pinggan dah kosong..ayam tinggal tulang je..magic sungguh! korang nak tahu apa jadi kat pinggan yang penuh berisi lauk tadi??

Selepas makan [aku pun tak sedar bila masa kejadian ni terjadi]

Cuba korang tengok pic lepas makan ni mcm mana. Ini membuktikan keganasan boleh berlaku di mana-mana. Aku rasa kalau la geng2 ayam tengok mcm mana kitaorg makan ni sure diorg buat mesyurat tergempar bagi membincangkan bagaimana nak tangani isu ni hehhe..so secara kesimpulannya aku punya entri kali ni pasal ayam penyet..overall pada aku sedap makanan kat sini. walau pun aku tak dibayar untuk mengiklankan ayam penyet ni aku tak kisah hehe sekadar berkongsi ngan korang semua..mana tau masa korang tak de idea nak makan kat mana..tiba2 korang teringat entri aku ni..leh la try ayam penyet kan..sekian :)

30 comments:

  1. wah..
    selera betol bro kita ni.

    hehehe

    kena cuba jugak ni.

    :)

    Merapu tapi bukan Mengampu

    ReplyDelete
  2. selera betul menu..

    kena cuba gak nanti..

    ReplyDelete
  3. Robot | Sakti : betul :) kena cuba baru kalian faham akan situasi saya pada saat itu hehhe

    ReplyDelete
  4. miss chekleen : sememangnya menyelerakan :) makan tanpa was-was :)

    ReplyDelete
  5. ayam penyet? tak pnah dngar pon.. huhu.. ayam golek pnah ar dngar.. bley dapat kt mane je ni?

    ReplyDelete
  6. ayam penyet..mmg feberet den tuh..lama x pekena nih..

    ReplyDelete
  7. best2...xpenah lagi mkn yg kat kedai..
    ritu tgk tesepi kat tenet n masak tuk tetamu masa besday najlaa

    ReplyDelete
  8. ayam penyet mmg best~~
    time xde slera pon leh ade slera..

    ReplyDelete
  9. kebulur sungguh miss X tu...kalau tgk dr posisi pinggan..tulang2 ayam tu mesti dr pinggan dia kan? tapi..memang sedap makan ayam penyet. dari taknak makan..terus habis sepinggan nasi :)

    ReplyDelete
  10. Solihin : skrg dah ayam penyet ni dah byk version..yang kawe makan ni kat wangsa walk kat wangsa maju :)

    ReplyDelete
  11. bert : dan mulai sekarang dah jadi feberet kawe juga :)

    ReplyDelete
  12. Lelord : wahhh buat sendiri..kalau boleh buat sendiri boleh la makan hari2..best2 :)

    ReplyDelete
  13. missSenget : tersangat la betulnya hehe :)

    ReplyDelete
  14. Sue : time ni miss x ibarat naga yang sedang kelaparan...itu pun dia nak tambah sepinggan lagi..nasib baik kawe 'melaungkan azan' kat restoren tu..so segala mambang2 yg dekat2 dia habis lari hehehe

    ReplyDelete
  15. amboi beo.. sedapnyer.. tak ajak pon.. nak cket.. suda terliur nih :( dari jauh berbau ayam penyet nih taw..huhu

    ReplyDelete
  16. Gayahspears : memang terbaiksss ayam penyet ni..memang plan nak gi makan lagi nih hehehe

    ReplyDelete
  17. sial la bro...kau pegi bekelah, aku pun suka bekelah. Style kau tulis cam aku, aku pun suka style kau tulis...

    Harini, aku tengok n3 ayam penyet kau...aku dah confirm dah (sebab aku obses dgn benda ni skang)..Bila nak masukkan link aku kat sini?

    ReplyDelete
  18. Irwan : salam bro..berkelah memang terbaiksss!hari tu mmg aku ada buat blog list tapi masa serangan dari malware tu aku terus delete semua ehehe nanti aku letak balik..thanks 4 d comment :)

    ReplyDelete
  19. hmmmm sedap nyer tengah lapar ni ...sungguh menyelerakan

    ReplyDelete
  20. Hana's Choco2u : memang sedap..tidak syak lagi..try sekali lepas tu mmg nak try berkali-kali hehehe

    ReplyDelete
  21. pas bce nih tringin nk pekena ayam penyet sok mlm.. :D

    ReplyDelete
  22. Fello Ariza : jgn ditangguh niat yang baik :)

    ReplyDelete
  23. pnh mkn nsik aym penyet ni kt ipoh, pastu pnh mkn kt dmnsara ngn penang gak...mmg sedap..tp klu bro g sarawak tmpat origin nasik aym penyet ni..g satu warung yg btul2 across water front sg swak..warung kecik toet jer.tp mmg menangis nasik aym penyet die..smbal die, aym die...perghhhhh kene fly g swak mlm ni gak ni..ngidam2..

    ReplyDelete
  24. byk tempat yg jual ayam penyet ni..cuma kalau dpt yg kategori best x hengat tu mmg sodap la membedal

    woo..kat wangsa walk yer..xpe, aku try sana lak

    ReplyDelete
  25. kite bleh jadi geng dalam acara makan ayam :)

    ReplyDelete
  26. haidi takeAfoto : Sarawak here i come!!!

    ReplyDelete
  27. Dark Half : nescaya dikau takkan menyesal kalau makan ayam penyet heheheh

    ReplyDelete
  28. siti Nurhanim : Persatuan pemakan-pemakan ayam satu malaya :)

    ReplyDelete
  29. Seperti yang saya gembar gemburkan di shoutbox anda, saya juga seorang peminat nasi ayam penyet. Saya mengenali makanan ini asbab sebuah kedai makan Melayu si Seremban Jaya yang menampilkan makanan ini sebagai menu utamanya. Saya suka gaya penulisan tuan, jadi bila tuan tulis pasal ayam penyet, saya terus order nasi ayam penyet tapau, satu.

    baca sampai habis:

    http://aderberani.blogspot.com/2010/10/komen-kepada-ayam-penyet-entry-asal.html


    Hahaha

    ReplyDelete
  30. semangatnya depa makan tuh...
    cam sedap jek.. tp lagi sedap kalu org belanja kan kan?? hehe

    ReplyDelete