Thursday, September 30, 2010

-Sekalung Penghargaan-


Salam semua...Entri aku kali aku nak merakamkan penghargaan pada 2 company ni yang dah memilih blog aku untuk mengiklankan product diaorg..walaupun apa yang aku dapat tak seberapa lagi tapi 'better than nothing' kan..lagi pun aku masih baru lagi kat arena blogging ni :) 
Buat masa skrg aku lum lagi boleh letak kan screen shot nuffnang yang membuktikan aku dapat buffered earning (actually tak penting pun coz korang pun dapat gak kan..lagi byk dari aku) coz aku tak pandai nak convertkan jadi jpeg :) kena tunggu adik aku balik dari kelantan hehehe..dia master bab2 ni...apa2 pun InsyaAllah di masa2 akan datang...kawe akan publish kay...


Actually mula2 aku tak perasan yang aku dapat 'buffered earning' atau 'pendapatan terumpuk' ni...ceritanya mcm ni...isnin lepas, seperti biasa aku bangun la awal pagi untuk check earning updates tapi mr nuff blm update lagi so aku dengan mood yang agak frust pun start la blogwalking :( ...keesokkan harinya aku check lagi..but still tak update...tahap kesabaran aku pun telah menurun sebanyak 20% ...aku check la hari rabu...pun tak de gak...yang membuatkan aku tak perasan tu korang nak tahu tak sebab apa?...


sebab teknik aku check earning ni ialah dengan cara menggerakkan mouse ni ke icon earning je..so terus terpampang amount yang tak diupdate dari minggu lepas...tak la pulak aku terfikir nak click icon tu untuk tgk details...frust gile aku masa tu...so nak dijadikan cerita...lepas dua hari frust menonggeng(isnin dan selasa)..hari rabu tu...time aku nak check jumlah unique visitor..aku dengan tak sengaja ter'click' kat icon earning tu..tiba-tiba..!!!

aku nampak la perkataan "pendapatan terumpuk"...walaupun jumlah pendapatan tak la seberapa tapi aku happy..dan bersyukur :) penghargaan ni aku panjangkan juga kepada team nuffnang :) semoga aku akan dapat lagi pendapatan terumpuk ni di masa-masa akan datang...sekian terima kasih



16 comments:

  1. ok la dpt BE daripada tak dpt langsung..en?? hehe

    ReplyDelete
  2. Black_roses92 : thanks miss Black_roses92..my name is Ali and i'm not a terrorist :) hhehe

    ReplyDelete
  3. nk tukar jadi jpeg pakai paint yang dekat accesories tu pun bleh bro..cara2nye ialah..

    1) printscreen (ad key dekat atas keyboard)
    2) bukak paint
    3) pastekan no 1 td
    4) edit dengan crop (button petak yang ad titik2 tu dekat menu paint)
    5) save as, namakan dan dekat bawah sekali tukar bitmap kepada jpeg..

    ReplyDelete
  4. sharifuddin n shakina : thanks guys..hari ini kawe akan belajar apa yang kamu berdua ajarkan...terima kasih byk2 :) have a nice day..

    ReplyDelete
  5. keep up a good work. bagus gak ni...modal keje, dok depan pc je. once in a while..kene buat streching. kang ade lak muscle2 yg stiff nanti..hehe

    ReplyDelete
  6. Sue : thanks..ini pun otot2 jari dah timbul dah ni hehehe...kalau masuk sukan bina jari dah menang kot hehehe

    ReplyDelete
  7. Azwandy : terima kasih...semoga sama2 kita dapat BE di masa akan datang :)

    ReplyDelete
  8. wahh.. tahniah2.. smoga trus bersemangat utk berblogging.. :D

    ReplyDelete
  9. Solihin : Terima kasih..InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  10. ~SukEMakAn~ : InsyaAllah akan tiba masanya..yang penting kita usaha dan doa :)

    ReplyDelete
  11. waa seronok ade earning. zama langsung xdpt pape. sdih :'(

    ReplyDelete
  12. Nur-Za Marlyana: seronok jugak :) it's ok..akan tiba masanya tu..keep on blogging :)

    ReplyDelete
  13. fathiah : seronok tu..seronok jugak hehe maklum la first time..thanks fathiah :)

    ReplyDelete