Wednesday, September 22, 2010

Outdoor Activity :)


Salam semua :) 
Hari ni aku nak cerita tentang trip yang bakal aku join 8/10/10-10/10/10 trip to Air Terjun Jerangkang(pic kat bawah)..tak sabar rasanya nak tunggu detik itu(hehehe ayat novel)..tapi sebelum tu biar aku cerita sikit kronologi mcm mana aku terjerumus berminat kat outdoor activity ni hehehe sampai mak aku pun pening..asyik masuk hutan je :) Actually group outdoor yang aku join skrg ni aku baru je jumpa akhir tahun lepas..dalam bulan october tahun lepas kot..itu pun sebab aku terjumpa balik kawan baik aku masa kat sekolah rendah dulu..jumpa kat facebook..bayangkan dah hampir 18 tahun tak jumpa..tiba2 jumpa kat facebook..dasyat gak penangan facebook ni..lepas jumpa dia,dia intro la aku kat geng2 outdoor dia..

First aktiviti aku join group dia gi panjat gunung nuang...perggghhhh korang bayangkan la..bagi korang yang biasa panjant gunung ni mesti korang tahu tahap kesukaran gunung nuang ni mcm mana...masa tu aku mana tahu..nama pun baru nak join xtvt outdoor..actually geng2 mbr aku ni nak trainning untuk naik kinabalu yg dirorg dah plan..(aku terlepas naik kinabalu coz diaorg dah book tiket dah masa tu)...di pendek kan cerita..otai gunung yang jadi guide kitaorg tu cerita kat aku...gunung nuang salah satu gunung yg sukar gak la..walau pun dia tak tinggi sgt tapi tahap kesukaran dia tu mmg tak leh aku nak cakap..tambah2 first timer mcm aku ni...so dipendekkan cerita sekali lagi aku tak sampai pun puncak nuang..hehe setakat puncak pengasih je..tapi tu kira ok la menurut otai gunung tu..then lepas gunung nuang,aku join pulak naik gunung irau(pic kat bawah),gi kat air terjun berkelah,broga hill,bukit tabur and aktiviti2 yang lain..
                                                      

So berbalik cerita pasal trip aku bulan depan ni..kitaorg plan nak gi kat air terjun jerangkang...actually dia dekat2 je ngan air terjun berkelah..menurut salah satu sumber yang boleh dipercayai..air terjun jerangkang lagi best...masa gi kat air terjun berkelah pun aku dah rasa best..kali ni aku budget lagi best kot :) itu yang teruja sgt tu...tambah2 kat sana nanti akan ada xtvt abseiling and bbq..takut gak aku nak buat activity abseiling tu..last sekali aku buat masa ko-k kat universiti dulu..skrg memangdangkan berat badan aku dah naik dengan jayanya...maka mungkin lagi mencabar aktiviti tu untuk aku hehehe..ini aku sertakan pic salah sorang member outdoor aku (En. Sattar)..dia dah edit pic ni dah jadi mcm poster dah heheh ini..


agak2 boleh tak aku buat abseiling???ermmm..


So sapa2 nak join outdoor activity ngan aku leh roger aku la ek hehehe..best ooooo...time sblm kawin la nak join aktiviti mcm ni..tapi kalau minat..lepas kawin pun boleh layan gak..byk gak mbr2 aku bawak anak bini gi camping :) maybe kalau dengar cerita aku kat sini tak berapa best hehehe kalau nak best kena ikut sekali..joooommmmm....kay la..aku pun dah terasa lapar..blm breakfast lagi ni...nak gi cari makan dulu la...Salam semua..nanti bila lepas gi jerangkang aku akan upload pic byk2 kay :) kasi korang jealous :)





21 comments:

  1. wow.. mmg best aktiviti camni. lasak ..
    bruu nk join SPM pulak. hehe!!

    ReplyDelete
  2. Ezoa' Edogawa : memang best :)jom la join kalau ada masa :)

    ReplyDelete
  3. hehe...tembamnye pompuan tu. larat pulak dia panjat gunung irau ek...hehehe

    ReplyDelete
  4. Sue : Dia dah kurus skrg :)itu pic lama :)

    ReplyDelete
  5. hehe...dah kurus ek. bagus2.. :p
    aktif outdoor mmg bole menguruskan badan. kalau berat2, tak laratlah nk bawak beban..hehe...

    ReplyDelete
  6. Wahh!! macam best la aktiviti ni..ade site lain tak tok pegi aktiviti camni??hehe..;-)

    ReplyDelete
  7. Zaer: bro..mmg best giler :) insyaAllah..kalau ada activity lagi kawe roger kat blog :)
    tahun depan gi naik kinabalu :)

    ReplyDelete
  8. outdoor terbahekk!mmg best..klu xjoin rugi..bkn hiking je,rafting,wallclimb n mcm2 lg..lyn da lme xjoin hiking..2years maybe..last g rafting n hiking kt ledang..u maen rafting x?

    ReplyDelete
  9. nmpk mcm best...
    ngeh3...
    have fun...!~

    ReplyDelete
  10. red apple candleliz : rafting saya blm cuba lagi tapi group ni selalu gi rafting..saya nak gi jugak cuma blm kena ngan masanya :)kalau ada leh roger..selalu diorg layan kat kuala kubu baru(kkb)

    ReplyDelete
  11. mimi fatihah: Memang best mimi..rugi tak cuba :)

    ReplyDelete
  12. penah try snorkeling?

    p/s: arini lebih dari 3x dtg sini tp shoutmix xkuo2..musykil2..

    ReplyDelete
  13. sharifuddin N shakina : snorkeling pernah..diving blm..ingat nak gi amik lesen gak..
    -ye ke shoutmix tak kuar..masalah gak tu..mcm mana ek?

    ReplyDelete
  14. tikusdalamlab : thanks :) jom la join gi jerangkang..

    ReplyDelete
  15. salam..

    fuh, first time jumpe blogger outdoor..
    selalu orang yang main outdoor kurang nak berblog nih..

    k, kalau ada masa saya roger~

    ReplyDelete
  16. ibnu ghazali : hehehe..kadang2 je gi outdoor..bereh kalau ada event saya post kat blog..lates ni nak gi jerangkang 8/10-10/10 :)

    ReplyDelete
  17. wah bestnye..teringat mase muda dulu...sekarang dah x laratdah...byk penyakit...

    ReplyDelete
  18. gdoupt_monster71 : sure masa muda2 dulu ni aktif dgn kegiatan outdoor :) caya lah :)

    ReplyDelete
  19. boleh minta no hp..nie no sy.o133113545 nak tnya ttg gunung irau

    ReplyDelete