Friday, September 17, 2010

Design Baju Raya :)

Salam kepada semua..actually aku tgh tak tahu apa nak buat..perut tgh kenyang..nak tidur pun tak elok..so aku pun on la notebook ni..buat blogwalking and comment yg mana patut..tiba2 aku teringatkan pic baju tshirt yg aku ambil petang tadi..so terus aku tranfer kan kat sini untuk entri aku kali ni...actually baju tu dah lama aku buat..sebelum raya lagi tapi camera telah dijajah oleh akak aku yg beraya kat umah mak mertua dia pulak..so apakan daya hehe..sebaik saja akak aku samapai kat umah ni apa lagi..terus aku buat rampasan kuasa...so tampuk pemerintahan camera tu telah bertukar tangan...baju t-shirt ni bukan la untuk raya pun sebenarnya..untuk aku pakai seharian je..cuma disebabkan dia dibuat 3,4 hari sebelum raya jadi aku namakan la dia baju raya :) design ni adik aku kidnap dari internet dan setelah dimodifikasikan makan ini lah hasilnya :)


baju ni aku pakai hari raya ke tiga..masa lepak2 kat umah..budak2 byk la yg suka design ni..ala2 transfomers heheheee..mak aku cakap mcm robot sakit belakang je hehehhe..aku gelak je..puas jugak dapat buat tshirt mcm ni..korang pun kalau ada nak buat t-shirt roger2 la kat aku :)

actually aku ada buat lagi satu tapi ini yg adik aku nak pakai la..dia minat rancangan yang selalu ada kat Astro(channel 734)so dia pun cari la design 'Westcoast Custom' kat dalam internet...enath mana la dia cari jumpa lak yg hitam putih..itu pun lepas di ubahsuai guna illustrator..
kalau nak cakap kualiti dengan yang original memang la original lagi best tapi agak mahal(aku rasa diaorg guna mesin printing DTG)..aku buat silkscreen je..ye la mana mampu lagi nak beli mesin tu..aku pernah tgk kat internet..mesin tu ada jual kat malaysia ni tapi kalau tak de 90k susah gak nak cerita...hehehe so kita bergerak dengan apa yang ada..disamping tu kita berusaha untuk jadi yg the best..and berdoa pada Allah s.w.t..betul tak?
ok la setakat sini je la entri aku ..aku nak gi siap2 solat jumaat lak..sebarang comment yg membina amat dialu-alukan..thanks..




11 comments:

  1. tolong designkan..tshirt powerpuff girl..version black & white... :)

    ReplyDelete
  2. Sue : alamak..kalau design kena charge harga design la pulak :) hehehe..nanti kawe try godek2 kat google pic tu :)

    ReplyDelete
  3. hehe...nanti saya carikkan pic powerpuff girl :)

    ReplyDelete
  4. Bukan Gadi Comel :Thanks..biasa2 aje :)

    ReplyDelete
  5. siyes lawa~~~ nk tempah kat ko ley x???

    ReplyDelete
  6. Gayahspears : thanks..Insyaallah..boleh aje :)

    ReplyDelete
  7. Ezao' Edogawa : Terima kasih (Alhamdulillah)

    ReplyDelete
  8. Omu Rice : Terima Kasih (Alhamdulillah)

    ReplyDelete